Til denne tærte skal du bruge følgende (6-8 Pers.)
Tærtedej:
– 100 g hvedemel
– 50 g blendet havregryn
– 100 g becel let
– 1/2 æg
– 50 g Florsød fra easis uden tilsat sukker
Mazarinmasse:
– 1 dåse kikærter (240 g)
– 4 æg
– 1 spsk mandelessens
– 10 juicy dadler (dem fra papæsken)
– 1 spsk Florsød easis uden tilsat sukker
Creme:
– 2 dl skummetmælk
– 2 æggeblommer
– 1 spsk maizena
– 1 spsk Perfectsød easis uden tilsat sukker
Øvrige:
– 2 dl cremefine til piskning
– 40 g mørk chokolade
– 250 g friske jordbær
Fremgangsmåde:
Start med at blende havregryn til mel. Kom det i en skål sammen med hvedemel, proteinpulver,becel, Florsød og 1/2 æg.
Ælt det til en ensartet dej. Stil dejen på køl i 1 time.
Dræn kikærterne og skyl dem grundigt. Kom kikærterne, dadlerne (uden sten), æg, Florsød og mandelessens i en minihakker og blend til en ensartet masse. Smag evt til om der ønskes mere sødme.
Tænd oven på 190 grader.
Tag nu tærtedejen ud fra køl og rul den tyndt ud. Kom dejen i en smurt tærteform – (sørg for at få lidt dej hele vejen rundt i kanten) og hæld mazarinmassen oven i.
Bag nu i den varme ovn i 20-25 minutter.
Når kagen er færdig smeltes chokoladen og pensles på kagen. Stil nu tærten til afkøling (gerne i køleskabet).
Nu laves cremen – start med at komme mælk, æggeblommer, maizena, perfectsød og proteinpulver i en gryde. Varm det op under grundig omrøring indtil cremen tykner.
Tag nu cremen af varmen og lad den køle.
Pisk nu cremefine tyk til flødeskum og vend det sammen med cremen.
Kom nu cremen ovenpå den afkølede kage. Stil den på køl mens du snitter jordbærrene.
Tag kagen ud og kom de snittede jordbær ovenpå cremen.
(Pynt nu kagen ydeligere hvis dette ønskes – pynt fx med chokolade, koraltuille, linuspro proteinbars eller hvad man nu lige ønsker).
Nu er kagen klar til servering til en god gang kaffe 🍓☕