Vi ved alle sammen, at rynker er et helt naturligt tegn på aldring, og det er en udvikling, der sker for alle, når vi bliver ældre. Selvom det er svært at undgå rynkerne helt, så betyder det ikke, at der ikke er noget, du kan gøre for at mindske eller forebygge fine linjer og rynker.

Nogle faktorer er med til at fremskynde aldringstegn, mens andre midler er effektive i kampen mod rynkerne. Her på siden har vi samlet 6 gode tips til, hvordan du kan undgå rynker i ansigtet eller mindske dine allerede eksisterende fine linjer og rynker.

1. Undgå UV-stråler i de farligste soltimer

Det er ingen hemmelighed, at solens stråler er farlige for huden, og særligt de ekstra skarpe solstråler mellem kl. 12-15. Både UVA-stråler og UVB-stråler forårsager forandringer i underhuden, som gradvist gør den tyndere og tyndere. Hold dig helst ude af den skarpe sol midt på dagen og brug altid en god solcreme, når du er ude i solen.

2. Drop rygningen

De daglige cigaretter er en af de store årsager til rynker. Røg fremskynder aldringsprocesserne og ødelægger huden, og undersøgelser har vist, at rygere har flere rynker end ikke-rygere. Hvis du vil undgå rynker i ansigtet, så er det nødvendigt at holde sig fra rygning.

3. Anvend kollagen for at undgå rynker

Kollagen er et af de mest omtalte tilskud, og det er der god grund til. Kollagen har nemlig en positiv indvirkning på huden, når det eksempelvis indtages som kollagenpulver eller -kapsler. Kollagen er et protein, der dannes naturligt i hudcellerne, men kollagenproduktionen falder allerede fra 25-30-års alderen. Det er blandt andet kollagenmanglen, der forårsager fine linjer og rynker i ansigtet, og derfor kan det være en stor fordel at tage et dagligt kollagentilskud. Du kan nemt inddrage en af de forskellige kollagentyper i din rutine i hverdagen, som bidrager til ændringer i din huds spændstighed og elasticitet.

HUSK! Når du skal udvælge kollagen til at mindske rynker, så skal det helst være hydrolyseret kollagen, da det er den type kollagen, som kroppen har evnen til at optage.

4. Husk at drikke nok væske

Hvis du ønsker at mindske, forebygge eller undgå rynker, så er det helt essentielt, at du får drukket nok drikkevarer. Kroppen har brug for masser af væske for at være hydreret, og det samme gælder huden i ansigtet. Hvis kroppen mangler væske sætter det nemlig spor i huden, som kan blive tør og drænet. Omvendt bidrager nok væske til en frisk, fugtig og mere smidig hud. Husk derfor at drikke nok vand – helst de anbefalede 2 liter dagligt. Hvis du synes, det er svært at drikke to liter vand dagligt, så er grøn te også et godt valg. Grøn te indeholder nemlig antioxidanter, der er effektive mod rynker.

5. Rens huden blidt

Det er vigtigt at rense huden nænsomt og få fjernet snavs, hvis du vil undgå flere rynker. Har du fine linjer og rynker, så samler makeup og småpartikler sig nemt i de små folder i ansigtet. Rens derfor effektivt og skånsomt huden med et mildt renseprodukt. 

6. Få masser af søvn

Søvn er sundt for både krop og sind – og hvis du vil undgå rynker. Når du har en regelmæssig søvn, så får kroppen mulighed for at danne elastin, som skaber mere spændstighed i huden. Huden har brug for hvile, og derfor er det vigtigt at få nok søvn – gerne 8 timer hver nat.

Udvalgte kollagen produkter

MÆNGDERABAT
-27%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
Nordic Nutrient