Til denne portion med 6 store styks skal du bruge følgende:
Dej:
- 0,75 dl skummetmælk
- 25 g gær
- 1 knsp. Salt
- 1/2 sammenpisket æg
- 1 spsk. multisød
- 1 spsk. Fibersirup fra Easis
- 50 g becel let
- 40 g proteinpulver med vaniljesmag fra Linuspro
- 220-250 g hvedemel
Creme:
- 1/2 pakke kagecreme fra Easis
- 25 g proteinpulver med saltet karamel fra Linuspro
- 1,5 dl vand til cremen
Glasur:
- Florsød fra Easis
- Vand
(Produkter fra Easis kan udskiftes med “almindelig” produkter hvis man ikke ønsker dem uden tilsat sukker)
Fremgangsmåde:
- Lun mælken, så det bliver lillefingervarmt. Det må endelig ikke være for varmt, da det så dræber gæren.
- Rør gær ud i mælken.
- Tilsæt sammenpisket æg, salt, multisød, fibersød og blødt becel let.
- Tilsæt til sidst proteinpulver og hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt sammen. Det er ikke sikkert, at du skal bruge alt melet. Dejen skal være lidt klistret, men stadig slippe skålen.
- Sæt den til hævning et lunt sted i 1 time eller indtil den er hævet til dobbelt størrelse.
- Lav proteincremen ved at mikse cremepulveret med vand og pisk det godt sammen. Tilsæt nu proteinpulveret og pisk det godt igen. Stil det på køl.
- Hæld dejen ud på et meldrysset bord.
- Rul dejen ud, så den passer til en bradepande.
- Læg et stykke bagepapir i bradepanden og kom herefter dejen over på bagepapiret.
- Læg et viskestykke over og lad dejen efterhæve i 30-45 minutter.
- Tag et glas og lav fordybninger i dejen med bunden af glasset (se evt. billeder længere nede).
- Kom creme i fordybningerne.
- Pensl dejen med et sammenpisket æg.
- Bag hele kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader alm. ovn (over- og undervarme) i ca. 20-25 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Hold øje med den efter 15 minutter.
- Tag bradepanden ud. Lad kagen køle af.
- Rør glasur sammen af florsød bagekakao og vand. Juster tykkelsen med enten mere vand eller mere Florsød til du har en tyk glasur.
- Fordel glasuren rundt om hullerne med creme.
- Server kagen med det samme