Til 10 stk skal du bruge følgende:
Mørdej:
-300 g mel
-100 g Florsød fra easis uden tilsat sukker
-150 g becel let
-10 g vanjiliepulver
-1 æg
-40 g æggehvider
-0,25 dl vand – eller mindre til at samle dejen til sidst.
Til glasur og fyld:
-70 g Florsød fra easis uden tilsat sukker
65 g easis uden tilsat sukker jordbær syltetøj.
– Evt lidt rød frugtfarve
Fremgangsmåde:
Tag becel ud af køleskabet så det er stue temperatur og tænd ovnen på 175 g varmluft.
Herefter vejer du alle tør varerne op, og sigter dem.
Og derefter kommer du resten af ingredienserne i, undtagen vand.
Og smuldre smøren og ælter det sammen, til sidst ælter du på bordet og for at dejen samlet sig helt kan du bruge lidt vand, men den skal ikke blive for våd. Den skal kunne rulles uden at bruge mel på kagerullen.
Stil dejen på køl i 15-20 minutter.
Del dejen i 2 lige store stykker og rul hver ud så der kan skæres 10 stykker ud af hver plade.
Kom stykkerne på en bradepande beklædt med bagepapir- kom dem ind i ovnen i 12-15 minutter (jeg bagte en plade (10 stk) af gangen).
Imellem tiden laver du glasuren og stiller på køl.
Når de er blevet bagt færdig (de skal være gyldne) tages de ud. Kom nu marmeladen på den ene halvdel og lig den anden plade ovnen på.
Tilsidst skal du ende op med 10 jordbærsnitter i alt.
Nu fordeles glasuren på snitterne.
Jeg valgte at farve lidt af glasuren med rød frugt farve – ellers kan de pyntes med krymmel eller andet. 🍓