Nu nærmer påsken sig og i den anledning har jeg været i køkkenet endnu engang og forsøgt mig med en sundere og mere proteinrig udgave af den klassiske citronfromage 🍋🐣 

 

Til denne portion skal der bruges følgende (ca 4-5 portioner)

 

Citronfromagen:

– 2 æggeblommer

– 50 g multisød fra easis uden tilsat sukker

– 2 stk. husblas

– Saft fra 1 citron

– 0,75 dl cremefine 19%

– 50 g skyr med vaniljesmag

– 2 æggehvider 

Pynt (valgfrit): 

– 10 mini påskeæg

– 5 chokoladekugler fra easis uden tilsat sukker  

 

Fremgangsmåde:

Start med at piske æggeblommerne og multisød sammen i en skål – pisk indtil det bliver hvid og skummende. 

Put nu husblas i en skål med koldt vand og lad det ligge i 15 minutter. 

Pres saften ud af en citron og hæld det i en lille skål. 

Pisk nu cremefine stiv til en flødeskum. Herefter vender du flødeskummen i æggeblommemassen. 

Tag en ren skål og rene piskeris og pisk æggehviderne stive. 

Vrid nu væsken fra husblas og kom dem i skålen med citronsaft og varm det i microovnen i ca 30 sekunder. 

Vend nu citronsaft, proteinpulver og skyr i æggeblommemassen. 

Tilsidst vender du de piskede æggehvider forsigtig i massen. 

Vend det forsigtig med en dejskraber så du ikke slår al luften ud af hviderne. 

Nu kommer du citronfromagen i enten en stor glas skål eller mindre skåle/glas hvis det skal portionanrettes. 

Stil det nu i køleskabet i minimum 4-5 timer indtil det sætter sig. 

Inden citronfromagen serveres pyntes den med det ønskede pynt 🐥🐣🍋 

 

unnamed file 1 | Nordic Nutrient
unnamed file | Nordic Nutrient
image0 23 | Nordic Nutrient
Nordic Nutrient