Nu nærmer påsken sig og i den anledning har jeg været i køkkenet endnu engang og forsøgt mig med en sundere og mere proteinrig udgave af den klassiske citronfromage 🍋🐣
Til denne portion skal der bruges følgende (ca 4-5 portioner)
Citronfromagen:
– 2 æggeblommer
– 50 g multisød fra easis uden tilsat sukker
– 2 stk. husblas
– Saft fra 1 citron
– 0,75 dl cremefine 19%
– 50 g skyr med vaniljesmag
– 2 æggehvider
Pynt (valgfrit):
– 10 mini påskeæg
– 5 chokoladekugler fra easis uden tilsat sukker
Fremgangsmåde:
Start med at piske æggeblommerne og multisød sammen i en skål – pisk indtil det bliver hvid og skummende.
Put nu husblas i en skål med koldt vand og lad det ligge i 15 minutter.
Pres saften ud af en citron og hæld det i en lille skål.
Pisk nu cremefine stiv til en flødeskum. Herefter vender du flødeskummen i æggeblommemassen.
Tag en ren skål og rene piskeris og pisk æggehviderne stive.
Vrid nu væsken fra husblas og kom dem i skålen med citronsaft og varm det i microovnen i ca 30 sekunder.
Vend nu citronsaft, proteinpulver og skyr i æggeblommemassen.
Tilsidst vender du de piskede æggehvider forsigtig i massen.
Vend det forsigtig med en dejskraber så du ikke slår al luften ud af hviderne.
Nu kommer du citronfromagen i enten en stor glas skål eller mindre skåle/glas hvis det skal portionanrettes.
Stil det nu i køleskabet i minimum 4-5 timer indtil det sætter sig.
Inden citronfromagen serveres pyntes den med det ønskede pynt 🐥🐣🍋