Nu n√¶rmer p√•sken sig og i den anledning har jeg v√¶ret i k√łkkenet endnu engang og fors√łgt mig med en sundere og mere proteinrig udgave af den klassiske citronfromage ūüćčūüź£ 

 

Til denne portion skal der bruges f√łlgende (ca 4-5 portioner)

 

Citronfromagen:

Р2 æggeblommer

– 50 g multis√łd fra easis uden tilsat sukker

– 2 stk. husblas

– Saft fra 1 citron

– 0,75 dl cremefine 19%

– 50 g skyr med vaniljesmag

– 2 √¶ggehvider 

Pynt (valgfrit): 

Р10 mini påskeæg

– 5 chokoladekugler fra easis uden tilsat sukker  

 

Fremgangsmåde:

Start med at piske √¶ggeblommerne og multis√łd sammen i en sk√•l – pisk indtil det bliver hvid og skummende. 

Put nu husblas i en sk√•l med koldt vand og lad det ligge i 15 minutter. 

Pres saften ud af en citron og h√¶ld det i en lille sk√•l. 

Pisk nu cremefine stiv til en fl√łdeskum. Herefter vender du fl√łdeskummen i √¶ggeblommemassen. 

Tag en ren sk√•l og rene piskeris og pisk √¶ggehviderne stive. 

Vrid nu v√¶sken fra husblas og kom dem i sk√•len med citronsaft og varm det i microovnen i ca 30 sekunder. 

Vend nu citronsaft, proteinpulver og skyr i √¶ggeblommemassen. 

Tilsidst vender du de piskede √¶ggehvider forsigtig i massen. 

Vend det forsigtig med en dejskraber s√• du ikke sl√•r al luften ud af hviderne. 

Nu kommer du citronfromagen i enten en stor glas sk√•l eller mindre sk√•le/glas hvis det skal portionanrettes. 

Stil det nu i k√łleskabet i minimum 4-5 timer indtil det s√¶tter sig. 

Inden citronfromagen serveres pyntes den med det √łnskede pynt ūüź•ūüź£ūüćč 

 

unnamed file 1 - Nordic Nutrient
unnamed file - Nordic Nutrient
image0 23 - Nordic Nutrient
Nordic Nutrient