De fleste er bekendt med, at protein er en vigtig forudsætning for muskelopbygning. Alle mennesker har brug for protein – uanset om de træner eller ej. Mange får dækket deres daglige proteinbehov gennem en varieret kost, men hvis du styrketræner, så kan det være en god idé at være ekstra opmærksom på dit proteinindtag – særligt hvis dit mål er muskelopbygning.

Læs med her på siden og bliv klogere på, hvorfor et proteintilskud kan være godt at tage, og hvilken type proteinpulver, der egner sig bedst til muskelopbygning.

Hvorfor tage proteintilskud til muskelopbygning?

Hvis du styrketræner med et mål om muskelopbygning, så er der flere gode grunde til at tage et proteintilskud i forbindelse med din træning. Formålet med styrketræning er at vedligeholde eller øge kroppens muskelmasse og muskelstyrke. Styrketræning kan give et større behov for protein, og det kan derfor øge mulighederne for at opbygge muskelmasse, hvis man er ekstra opmærksom på sit proteinindtag i forbindelse med sin træning.

Her kan et proteintilskud være godt at tage. Proteinpulver og proteintilskud er nemt at have med i tasken og kræver ikke den store forberedelse. Har du et proteintilskud til at ligge i træningstasken, så har du altid protein lige ved hånden, som du kan tage i forbindelse med dit træningsprogram til muskelopbygning. Et godt råd er at spise et proteinholdigt måltid et par timer før din træning, for så at tage et proteintilskud umiddelbart efter træningen.

Tager du proteinpulver eller andet proteintilskud øges hastigheden af proteinopbygningen i dine muskler, samtidig med at du skaber bedre forudsætninger for dine musklers restitution.

Hvad er det bedste proteinpulver til muskelopbygning?

Der findes forskellige former for protein og proteintilskud til muskelopbygning, og de kan blandt andet fås som drikke, proteinbarer og proteinpulver, alt afhængig af hvad du foretrækker. Proteinpulver er en af de nemmeste måder at få lidt ekstra protein på. Det er nemt at have med i tasken og kræver kun en proteinshaker og vand til opblanding.

Det bedste proteinpulver til muskelopbygning afhænger af den enkeltes behov og præferencer. Desuden er det forskelligt, hvor meget protein henholdsvis en begynder, en øvet og en professionel atlet har behov for. Overordnet set afhænger det af ens aktivitetsniveau og BMI. Generelt siger man, at der er brug for 1,5-1,8 gram protein pr. kilo kropsvægt om dagen, når man styrketræner. Prøv selv at regne ud, hvor stort et proteinindtag, du bør have for at sikre muskelopbygning.

Hos Nordic Nutrient forhandler vi et stort udvalg af forskellige typer af proteinpulver. Du finder mange smagsvarianter, og du kan også vælge nogle uden smag, hvis du foretrækker det. Se vores udvalg her.

Som du kan læse, er der mange fordele ved at bruge proteinpulver, proteinbarer eller andre proteintilskud, hvis du ønsker at opbygge muskler. Vi håber, at du er blevet lidt klogere på, hvad der passer til dine behov, og hvad du skal vælge.

Nordic Nutrient