Til 8 fastelavnsboller skal der bruges følgende:
Fastelavnsbolledej:
– 75 ml skummetmælk
– 90 g becel let
– 15 g gær
– 20 g Easis perfect multisød
– 1 tsk kardemomme
– 1/2 æg
– 1 knivspids salt
– 215 g hvedemel
Proteincreme:
– 1 æg
– 2,5 dl skummetmælk
– 40 g Easis perfect multisød
– 1 spsk Maizena
Glasur:
– Sukrin melis
– Evt kakaopulver eller easis hindbær marmelade
– Lidt vand
Fremgangsmåde:
Start med at smelte Becel i en gryde. Når dette er smeltet tilsættes mælken. Lad det køle lidt af. Smuldre nu gæret i blandingen og rør indtil gæret er opløst.
Tilsæt multisød, kardemomme, æg, salt og proteinpulver.
Rør indtil det bliver ensartet.
Nu tilsættes melet lidt efter lidt under grundig røring.
Når dejen begynder at blive fast, begynder du at ælte den med hænderne.
Ælt den i 10 minutter – hvorefter du sætter den tildækket til hævning i ca 1 time.
Imens dejen er til hævning laves proteincremen.
Kom alle ingredienserne til cremen i en gryde.
Varm ingredienserne op og rør grundigt indtil det koger.
Rør det indtil det begynder at tykne. Tag af varmen og stil det cremen på køl.
Når dejen har hævet færdig, rulles den ud i en stor firkant. Del nu den store firkant i 8 lige store firkanter.
Nu fordeles der ca 1 spsk creme på hver firkant.
Fold dem ved at ligge hvert hjørne ind mod midten. Sørg for at lukke dem godt til.
Kom dem på en beklædt bradepande og lad hæve tildækket ydeligere 30 minutter.
Tænd ovnen på 180 grader og bag bollerne i ca 15 minutter, til de bliver gyldne.
Når de er kølet af, laves glasuren ved at blande sukrin melis med vand og evt tilsætte enten kakaopulver eller sukkerfri hindbærmarmelade.
Der kan evt. tilføjes lidt ekstra fyld i bollerne sammen med cremen – jeg har tilføjet lidt chokolade og lidt easis marmelade 🤹🏼♀️🎊👑