Til 6 stk. muffins skal du bruge følgende:

Muffindejen: 

– 30 g havregryn 

– 60 g skyr

– 1 æg

– 20 g multisød fra easis uden tilsat sukker 

– 5 g bagepulver

– 5-10 dråber vaniljeessens

– Saften fra 1 citron

– Skal fra 1/2 citron

– 30 g revet marcipan fra easis uden tilsat sukker 

Glasur: 

– 60 g light flødeost

– 50 g Florsød fra easis uden tilsat sukker 

– 1-2 spsk citronsaft 

– 15 g kokosmel

– Et par dråber gul frugtfarve 

Fremgangsmåde:

Start med at tænde ovnen på 170 grader varmluft.

Blend havregryn til mel.

Riv marcipan groft på et rive jern og kom det i en skål. 

Riv citronskal og pres saften uf af citronen og kom ned til marcipanen. Kom de resterne ingredienser til muffindejen i skålen og tilsæt det blendet havregryn og pisk det godt sammen til en glat og ensartet masse. 

Fordel nu dejen i 6 muffinsforme (gerne silikoneforme).

Bag nu muffinsene midt i ovnen i ca 10 minutter. 

Når kagerne er bagt færdig stilles de på køl til afkøling. 

Nu skal glasuren laves.

Pisk flødeost, Florsød, citronsaft godt sammen. Tilsæt citronsaft til ønsket konsistens. 

Bland nu noget gult frugtfarve i kokosmelet. 

Kom glasuren på de afkølede muffins og drys lidt gult kokosmel på toppen af muffinsene. 

 

Perfekt til påskebordet eller til en dejlig kop kaffe 🍋🐣☕

image001 9 | Nordic Nutrient
image0 21 | Nordic Nutrient
Nordic Nutrient