Denne portion giver 12 hapsere.
Du skal bruge følgende:
Bund:
– 85 g havregryn malet til mel
– 25 g havregryn
– 1 dl sukrin Gold
– 70 g becel let
Fyld:
– 100 g most banan
– 250 g vanilje skyr
– 10 g hvedemel
– 10 g kartoffelmel
– 2 stk æggehvider (35 g ca)
– 1 tsk bagepulver
– 5-10 dråber vaniljeessens
Topping:
– 50 g chokolade 80%
– 15 g becel let
– 12 stk mini påskeæg
Fremgangsmåde:
Start med at smelte becel til bunden. Mal de 85 g havregryn til mel i en minihakker. Kom det blendet havregryn, smeltet becel, hele havregryn og sukrin Gold i en skål og bland det godt sammen.
Kom massen i køleskabet i 10 minutter.
Kom nu dejen i en beklædt form og pres dejen godt rundt i formen og gerne lidt op af kanterne.
Tænd ovnen på 170 grader alm.
Mos nu banan i en skål. Pisk æggehviderne sammen med de øvrige ingredienser til fyldet. Bland tilsidst bananen i massen.
Pisk det indtil det bliver en cremet og lidt tyk masse.
Nu hældes massen og bunden.
Derefter bages kagen i ovnen i ca 20 minutter. Den skal bage til toppen bliver gylden i siderne og den begynder at revne på midten i toppen.
Smelt chokoladen sammen med becel i micro ovnen. Når kagen er bagt færdig hældes chokoladen oven på kagen.
Del nu påskeæggene på midten og stil den ene halvdel af æggene på kagen så det passer med at du kan skære 12 hapsere ud hvor der er et æg på (først når kagen er kølet helt ned).
Den anden halvdel af æggene hakker du i mindre stykker og drysser udenom det halve æg på hapserne.