Denne portion giver 20 stk.
Du skal bruge følgende:
DEJ
* 2,5 dl mælk
* 55 g becel let
* 20 g gær
* 1 lille tsk. salt
* 50 g easis uden tilsat sukker multisød
* 500 g hvedemel
* 50 g proteinpulver Whey100 med vaniljesmag fra Linuspro
* 1 tsk. kardemomme
REMONCE
* 130 g becel let
* 60 g multisød fra easisuden tilsat sukker
* 100 g marcipan fra easis uden tilsat sukker
* 2 spsk. kardemomme
* 1 spsk kanel. kanel
* 1 nip salt
PENSLING
* 1/2 dl kogende vand
* 50 g sukrin Gold
* 1 spsk. multisød (til drys)
* 1 tsk kardemomme
DEJ
* Start med at lave din dej: lun mælk og becel let i en gryde eller i mikrobølgeovnen til smørret er smeltet. Det skal kun være lunt og ikke brændvarmt.
* Kom det i en skål eller røremaskine sammen med gær og rør rundt ved lav omdrejning (så det ikke sprøjter ud over det hele) til gæret er opløst.
* Kom salt, sukker, mel og stødt kardemomme i skålen og rør rundt, start ved lav omdrejning, så det ikke sprøjter. Skru gradvist op og se om du kan give maskinen fuld gas i 5 minutters tid til din dej slipper kanterne og er helt blød og jævn.
* Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve på køkkenbordet i 60 minutter
REMONCE
* Imens kan du lave din remonce.
* Kom 2 tsk. Kardemomme ned i en skål sammen med becel let, multisød, easis marcipan, kanel og salt og rør det sammen.
RULLE-SNURRE METODE
* Når dejen har hævet, skal den rulles op på et bord. I en kvadrat, så tynd som muligt uden den sprækker. Brug blot lidt ekstra mel hertil.
* Smør så remoncen ud over det hele
* Fold den sammen i 3 lag
* Skær en masse strimler (mine var ca. 2 cm bredde). Skær dem igennem, men ikke helt igennem. Stop så der er 2 cm tilbage i enden.
* Så skal de snoes, twist dem rundt så mange gange du kan uden de går i stykker. Hold med den ene hånd fast i den ende som ikke er splittet op. Sno rundt om to fingre, lidt forsigtigt fingrene ud og fold enden under og op i midten af snurren.
* Læg alle snurrerne på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 minutter. Imens kan du tænde ovnen på 200 grader.
PENSLING
*Imens de efterhæver og ovnen bliver varm, kan du lave din pensling.
Bland det kogende vand med sukrin Gold i en skål og rør indtil sukrin Gold er opløst.
*I en anden skål blandes multisød sammen med kardemomme.
*Bag nu kardemommesnurrerne i ca 8-9 minutter ved de 200 grader.
*Tag derefter pladen ud og pensl med det samme sukrin Gold over snurrerne og drys med kardemomme multisød.