Til 6 stk. donuts skal du bruge følgende:
Dej:
– 30 g Linuspro neutral vegan proteinpulver
– 30 g hvedemel
– 5 g sukrin
– 5 g bagepulver
– 1 medium æg
– 40 g æggehvide
– 135 g sukkerfri æblemos
– 2-3 dråber mandel essens
– 20 g frosne blåbær
Frosting 1 med bær:
– 20 g light flødeost
– 5 ml skummetmælk
– 2-3 dråber easis sød
– 6 frosne blåbær
Frosting 2 med saltet karamel:
– 20 g light flødeost
– 7 g Linuspro whey100 med Saltet karamel smag
– 5 ml skummetmælk
– 1/2 tsk kakaopulver
– 2-3 dråber easis sød
Fremgangsmåde:
Start med at tænde ovnen på 175 grader (almindelig varme).
Kom tørre ingredienser(proteinpulver, hvedemel,sukrin og bagepulver) til donutdejen i en skål.
Bland det godt sammen. Tilsæt nu æg, æggehvide, æblemos og mandelessens i de tørre ingredienser. Sørg for at få det blandet godt sammen til en ensartet dejmasse.
Tag nu din donutform og smør den med lidt smør – fordel derefter dejen i 6 af formene.
Tryk nu forsigtigt 20 g frosne blåbær ned i 3 af donutsene.
Bag dem nu midt i ovnen ved 175 grader i ca 12-14 minutter. Hold øje med at de ikke bliver for mørke.
Når de er bagt færdig tages de ud og køles af.
Mens de køler af, kan du lave de 2 frostings.
Brug 2 forskellige skåle til at blande dine frostings.
Ved begge frostings piskes flødeost, mælk, proteinpulver, sødme godt sammen. Til den ene tilsættes 6 blåbær og til den anden tilsættes kakaopulver.
Når donutsene er kølet af , dypper du dem med blåbær i bær frosting og de neutrale donuts dyppes i karamel frosting.
– Nu kan du pynte med ønsket pynt. Her er de pyntet med lidt kakaopulver og @linusprodk proteinbars med hvid chokolade&blåbær og med @linusprodk vegan proteinbar med chokolade 🍩🍩
[I en donut UDEN pynt er der henholdsvis 94 kcal, 8,6 g carbs, 10 g protein og 2,3 g fedt.]