Snaskede protein rabarbersnegle uden tilsat sukker med kun 150 kcal pr. stk. 🌺🌸🍰

 

Til 10 stk. skal du bruge følgende: 

Dej:

– 1 dl skummetmælk

– 18 g gær

– 1 lille æg

– 25 g grahamsmel

– 230 g hvedemel

– 20 g Whey100 proteinpulver fra Linuspro (jeg brugte saltet karamel) 

– 17 g fiber sirup fra easis uden tilsat sukker 

 

Rabarberfyld:

– 300 g frisk rabarber 

– 100 g multisød fra easis uden tilsat sukker 

– 20 g Whey100 proteinpulver fra Linuspro (jeg brugte saltet karamel)

 

Glasur:

– Florsød fra Easis 

– Lidt rød frugtfarve

– Vand til ønsket konsistens 

 

Fremgangsmåde:

Start med lune mælken i ca 40 sek i microovnen. Hæl mælken i din røreskål og tilsæt gær og rør til den er opløst. Nu tilsætter du æg, fibersød, proteinpulver og grahamsmel. Rør det godt og tilsæt lidt efter lidt hvedemel. Lad dejen køre ca 5 minutter på røremaskinen. 

Nu sætter du dejen til hævning (gerne et lunt sted) i en lille times tid. 

Mens dejen hæver kan du lave rabarberkompot. 

Kom rabarber i en gryde sammen med multisød. Lad det koge op – når det er kogt op (ca 5 minutter) tages det af varmen, marcipan smuldres i og proteinpulver røres i. 

Lad det nu stå at køle af. 

Når dejen er hævet færdig skal den rulles ud i er rektangel. Ca 40x 25 cm. 

Når den er ruller ud, smøres rabarberkompotten ud – fyld gerne helt ud til kanten pånær den ene langside hvor der gerne må være ca 1cm fri. 

Nu rulles den sammen på langsiden og “lukkes” ved den frie kant. 

Skær 10 snegle ud af rullen.

Kom et stykke bagepapir i en springform og læg snegle deri – giv dem gerne et lille tryk.

Læg et viskestykke over formen og lad dem hæve i 30 minutter. 

Tænd ovnen på 180 grader. 

Nu skal sneglene bages i ca 20 minutter (indtil de er let gyldne på toppen). 

Mens de bager kan du lave glasuren ved at blande ønsket mængde Florsød, vand og frugtfarve sammen. 

Når sneglene er bagt færdig kommes glasuren på og de er klar til servering 🤤

image0 10 - Nordic Nutrient
image1 7 - Nordic Nutrient
image2 7 - Nordic Nutrient
Nordic Nutrient