Fyldte Juleboller m. appelsin og marcipan 8. stk
Dej:
– 75 ml. mælk
– 90 g. becel let
– 20 g. gær
– 20 g. multisød eller sukrin
– 1 tsk. Kardemomme
– ½ æg
– 1 knivspids salt
– 215 g. hvedemel
Fyld:
– 100 g. Easis marcipan el. Anden sukkerfri marcipan
– 75 g. becel let
– 100 g. multisød eller sukrin
– Revet skal + saft fra ½ appelsin
Toppen:
– ½ æg
– 20 g. mandelflager
– 20 g multisød el. Sukrin
Fremgangsmåde:
Start med at smelte becel let. Hæld det smeltet becel i en skål sammen med mælk. Smuldre gæret i blandingen og rør indtil gæret er opløst. Tilsæt nu multisød, kardemomme, æg, salt og proteinpulver og rør det sammen indtil det bliver ensartet.
Nu tilsættes melet lidt efter lidt under grundig omrøring enten på køkkenmaskine eller under æltning i hånden.
Ælt den i omkring 10 minutter. Sæt den nu tildækket til hævning i 1 time.
Mens dejen hæver laves fyldet. Bland becel let sammen med multisød og riv marcipanen groft på et rivejern og vend det i blandingen. Riv lidt appelsinskal samt pres saft ud af ½ appelsin og kom i fyldet.
Når dejen har hævet i 1 times vendes den ud på bordet og rulles ud i en stor firkant. Del den nu i 8 lige store firkanter og fordel nu fyldet på de 8 firkanter. Fold nu bollerne ved at ligge hvert hjørne ind mod midten – sørg for at lukke dem godt sammen, så fyldet ikke falder ud når de bages.
Kom dem på en beklædt bradepande og lig dem med bunden nedad. Lad dem hæve i 30 minutter igen, tildækket.
Tænd ovnen på 180 grader. Pisk det ½ æg sammen og pensl bollerne. Drys derefter multisød og mandelflager på toppen.
Bag de, nu i ca. 15 minutter, indtil de bliver gyldne.
Nu er de klar til servering.