Lækker svampet kanelkage med protein, som er lavet på kikærter.
Til denne portion (8-10 stk) skal du bruge følgende:
Dej:
- 170 g kikærter fra dåse
- 120 g friske dadler
- 30 g Vaniljeproteinpulver fra LinusPro
- 20 g havregryn
- 1 dl skummetmælk
- 1 æg
- 1 æggehvide
- 25 g multisød
- 2 tsk bagepulver
- 3 spsk kanel
Glasur:
- 100 g friske dadler
- 3 spsk kaffe
- 20 g peanutbutter
- 1 spsk kakaopulver
- 15 g Chokoladeproteinpulver fra LinusPro
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 180 grader.
Skyl kikærter og kom dem i en minihakker/ foodprocesser. Tilsæt dadler (husk at fjerne stenene), mælk, æg, æggehvide, havregryn og proteinpulver.
Blend det til en cremet konsistens. Derefter tilføjes bagepulver, kanel og multisød og det bland det godt sammen.
Kom dejen i en lille form/springform Ø20 el Ø22 med klædt med bagepapir.
Bag i ovnen i ca 25 minutter ved de 180 grader.
Når kagen er færdig – skal den køles af.
Mens kagen køler laves glasuren.
Start med at lave en lille kop kaffe.
Kom dadlerne, peanutbutter, kakaopulver og kaffe i en minihakker/foodprocesser. Blend det til en ensformigt masse. Smag glasuren til med lidt kaffe – hvis der ønskes lidt tyndere konsistens kan der tilføjes mere kaffe.
Når kagen er helt kold, smøres glasuren på og den er klar til at blive spist 🤤🍰