Ingredienser:
Bund:
– 2 æg (m)
– 20 g hvedemel
– 5 g bagepulver
– 2 spsk sødemiddel (Multisød eller sukrin)
Creme:
– 200 g High protein flødeost (Lidl)
– 200 g rabarber/jordbær skyr
– 35 g skummetmælk
– 40 g blåbær
– 40 g hindbær
– 4 stk husblas
– Evt lidt sødme hvis dette ønskes
Pynt:
– Pynt evt med lidt bær, chokolade eller ligende
Fremgangsmåde:
Start med at tænd ovnen på 160 grader varmluft. Kom æggene i en skål og pisk dem luftige (ca 3-5 minutter) med el-pisker.
Bland nu mel, bagepulver, sødemiddel og proteinpulver i en skål og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.
Kom dejen i en smurt springform (16-18 cm) og bag i ovnen i ca 12-15 minutter ved 160 grader varmluft.
Når kagen er færdig sættes den til afkøling (gerne på køl)
Kom husblas i koldt vand.
Bland flødeost, skyr og sødme sammen. Hak evt bærene lidt mindre og vend dem herefter i cheesecakemassen.
Varm mælken i microovnen i ca 30 sek – kom herefter husblas i mælken og lad det køle lidt ned.
Vend det nu lidt efter lidt i cheesecakemassen og sørg for at røre godt så det ikke skiller.
Kom nu massen på den afkølet kage og stil det på køl i minimum 3-4 timer.
Efter kagen har sat sig pyntes den med ønsket pynt 🍰