Kollagen er et naturligt protein i kroppen, og dermed er der ingen tvivl om, at kollagen er afgørende for både hud, sener, knogler, brusk, bindevæv og tænder. Det er ikke nogen hemmelighed, at kollagenproduktionen falder i takt med, at du bliver ældre. Det er blandt andet med til, at vi begynder at få små, fine linjer i huden, som senere kan udvikle sig til rynker.

Men hvad så når vi begynder at supplere med et kollagentilskud – virker det overhovedet, og hvor hurtigt kan du se resultater?

Hvad kan kollagenpulver hjælpe på?

Kollagentilskud er stadig et af de helt nye og varme emner, og det betyder også, at der er begrænsede undersøgelser om virkningen på området. Med andre ord er der foretaget kliniske studier, som viser, at kollagen har en virkende effekt, men der er stadig manglende evidens på området.

Noget tyder på, at kollagentilskuddet øger densiteten af kollagen samt hydrering i huden, og det kan sagtens være med til at hæmme aldringstegn.

Kollagenproduktionen i kroppen hjælper desuden sår med at hele hurtigere og mere effektivt, og dermed kan du også opleve forbedringer på det punkt.

Et andet parameter, som også kan være grundlæggende for at kaste sig ud i at indtage kollagen som tilskud, er at det kombineret med vitamin C i forbindelse med fysisk træning, kan være med til at bevare en god muskelstyrke.

Hvor hurtigt virker kollagen?

Som sagt, er det stadig ikke lagt fast, hvordan vi bedst opretholder kroppens evne til at danne nyt kollagen. I takt med, at flere kaster sig ud i at indtage kollagentilskud, kommer der til gengæld også flere og flere positive tilbagemeldinger. Mange af dem lyder på resultater efter 6-12 uger, men at det afhænger meget fra person til person – samt har noget at gøre med udgangspunktet ift. alder og krop.

Udvalgte kollagen produkter

MÆNGDERABAT
-27%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
Nordic Nutrient