Der er ingen tvivl om, at dit kalorieindtag har stort betydning for kroppen. Gennem kosten indtager vi kalorier, som skal give masser af energi og brændstof til kroppen. Derfor er det nødvendigt at indtage kalorier, men hvad skal dit daglige kalorieindtag være? Dit kalorieindtag afhænger af flere faktorer, og her på siden kan du blive meget klogere på det kalorieindtag, du skal bruge dagligt, gennem vores kalorieberegner til muskelopbygning.  

Kost og kalorieindtag har betydning for muskelopbygning

Kosten er enormt vigtig for din muskelopbygning, for det er herigennem, at kroppen får sin energi. Energien måles i kalorier eller kilojoule. Kosten og kalorier har stor indflydelse på din muskelvækst, og mange vælger at følge en kostplan til muskelopbygning. Ønsker du en øget muskelmasse, så har det stor betydning, at dit kalorieindtag er højt nok, og du får nok protein til muskelopbygning gennem kosten eller som tilskud gennem proteinpulver eller proteinbarer. En sund og varieret kost vil være med til at øge din performance, når du bruger et træningsprogram til muskelopbygning.

Hvor mange kalorier skal jeg indtage for at opbygge muskler?

Hvis dit mål er at øge din muskelmasse, og du samtidig styrketræner, så skal du sørge for at øge dit kalorieindtag, så du kommer i kalorieoverskud. Kroppen skal nemlig bruge den ekstra energi til at opbygge muskelvæv. Husk kun at indtage 200-500 kalorier over dit ligevægtsniveau, som er det antal kalorier, du skal indtage for hverken at tabe dig eller tage på.

Tjek dit daglige kalorieindtag med en kalorieberegner til muskelopbygning

Dit daglige kalorieindtag afhænger af flere faktorer, herunder dit køn, alder, dit daglige aktivitetsniveau og hvad dit mål er. Ønsker du at tabe dig, så skal dit normale kalorieindtag sænkes, og ønsker du at tage på i vægt, så skal kalorieindtaget øges.

Det kan være svært at vide præcis hvor mange kalorier, du skal indtage dagligt. Derfor har vi indsat en kalorieberegner til muskelopbygning her på siden, hvor du kan indtaste oplysninger om køn, alder, højde og vægt. Så beregner kalorieberegneren præcis det antal kalorier, du skal indtage dagligt – nemt og smart!

Prøv vores kalorieberegner til muskelopbygning her på siden og bliv meget klogere på dit optimale kalorieindtag.

Nordic Nutrient