Juleboller med appelsin og chokolade 12. stk

Dej:

 50 g. gær

 1 dl skummetmælk

 1 dl. Vaniljeskyr

 60 g. becel let

 En lille nip salt

 0,5 tsk. Kanel

 1 tsk. Kardemomme

 2. spsk. Multisød eller sukrin 

 Saft + skal fra ½ appelsin

 75 g. mørk chokolade med appelsinsmag (gerne sukkerfri)

 450 g hvedemel

Topping:

 1 æg

 20 g. mandelflager

 50 g. multisød eller sukrin

Fremgangsmåde:

Start med at smelte becel let, køl lidt af. Lun mælken. Kom mælk og smør i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt skyr. Kom kanel, kardemomme, salt og multisød i. Riv skallen fra en ½ appelsin heri og pres saften fra den ½ appelsin i også. Rør nu proteinpulver ud i blandingen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt mens dejen køres på køkkenmaskinen (eller under æltning i hånden). Rør/ælt dejen til en smidig dej. Hak chokoladen og tilføj det til dejen.

Drys lidt mel ud på bordet og del dejen i ca. 12 boller. Tril dem runde og lig dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Lad nu bollerne hæve i 1,5 time – tildækket og gerne et lunt sted.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Når bollerne har hævet færdig pensles de med et pisket æg, drys med multisød og mandelflager. 

Bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter. Lad dem køle af – Kan spises som de er eller med et klat smør på.

image1 1 | Nordic Nutrient
image001 | Nordic Nutrient
image0 1 | Nordic Nutrient

Nordic Nutrient