Juleboller med appelsin og chokolade 12. stk
Dej:
– 50 g. gær
– 1 dl skummetmælk
– 1 dl. Vaniljeskyr
– 60 g. becel let
– En lille nip salt
– 0,5 tsk. Kanel
– 1 tsk. Kardemomme
– 2. spsk. Multisød eller sukrin
– Saft + skal fra ½ appelsin
– 75 g. mørk chokolade med appelsinsmag (gerne sukkerfri)
– 450 g hvedemel
Topping:
– 1 æg
– 20 g. mandelflager
– 50 g. multisød eller sukrin
Fremgangsmåde:
Start med at smelte becel let, køl lidt af. Lun mælken. Kom mælk og smør i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt skyr. Kom kanel, kardemomme, salt og multisød i. Riv skallen fra en ½ appelsin heri og pres saften fra den ½ appelsin i også. Rør nu proteinpulver ud i blandingen. Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt mens dejen køres på køkkenmaskinen (eller under æltning i hånden). Rør/ælt dejen til en smidig dej. Hak chokoladen og tilføj det til dejen.
Drys lidt mel ud på bordet og del dejen i ca. 12 boller. Tril dem runde og lig dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Lad nu bollerne hæve i 1,5 time – tildækket og gerne et lunt sted.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Når bollerne har hævet færdig pensles de med et pisket æg, drys med multisød og mandelflager.
Bag dem i ovnen i ca. 10-15 minutter. Lad dem køle af – Kan spises som de er eller med et klat smør på.