Kollagen er blevet et ultramoderne ord, der er på alles læber. Et stof, der kan have en meget positiv indvirkning på alt fra knogler og brusk til hud, hår og negle, og som derfor er blevet en populær del af manges rutine i hverdagen. Vil du også holde din hud spændstig, elastisk og bidrage til at give den en mere ungdommelig fylde? Så er en daglig dosis kollagen måske også det rette valg for dig. Men hvor meget kollagen skal man indtage dagligt, og kan man overhovedet få for meget af det naturlige kollagenprotein? Det kan du blive klogere på her på siden.

Kom kollagenmangel til livs med et dagligt kollagentilskud

Kollagen er et protein, som er en helt nødvendig byggesten til både knogler, brusk og sener. Kollagen har som nævnt også en positiv effekt på huden, og stoffet dannes også helt naturligt i hudcellerne. Den naturlige kollagenproduktion daler allerede fra 25-30-års alderen. Det er blandt andet manglen på kollagen, der bidrager til rynker og fine linjer i huden, og det er en helt naturlig proces. Kollagenmangel rammer os alle, når vi kommer lidt op i årene, og derfor kan du med fordel inddrage en af de forskellige kollagentyper i din hverdagsrutine. En daglig dosis kollagen vil give ændringer i din huds elasticitet og spændstighed efter et par måneders indtag.

Hvor meget kollagen skal jeg indtage dagligt?

Det daglige indtag af kollagen afhænger af det enkelte produkt, men generelt gælder det for mange produkter, at den daglige anbefalede dosis er mellem 5-10 gram. Kollagen findes i alt fra tabletter, proteinbarer, kollagenvingummi og selvfølgelig kollagenpulver eller -kapsler. Der findes altså et hav af kollagenprodukter, så husk altid at læse den anbefalede daglige dosis på netop dit produkt.

Kan man få for meget kollagen?

Hvis du indtager alt for meget kollagen, så kan det have en negativ påvirkning på fordøjelsen og bl.a. give sure opstød. Det anbefalede daglige indtag af kollagen er forskelligt fra produkt ti produkt, så husk at følge vejledningen, der står nedskrevet på dit kollagenprodukt. Der er ingen bivirkninger ved at tage den rette mængde kollagen dagligt, da det er det protein, der findes mest af i huden, men husk at holde dig til den anbefalede mængde for dit kollagenprodukt. Der er faktisk også masser af kollagen i mad, blandt andet i kød, supper og røde frugter og grøntsager, så det er altså et helt naturligt stof, som både har plads i kroppen og i fødevarer.

Udvalgte kollagen produkter

MÆNGDERABAT
-27%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
Nordic Nutrient