Til 20 stk (10 stk af hver) skal du bruge følgende:

 

Lemoncurd:

Dej:

Kardemommecreme:

  • 85 g becel let
  • 85 g multisød
  • 1 tsk kardemomme 

Øvrige:

  • 1 æg til pensling

 

Fremgangsmåde:

Start med at lave lemoncurd. Pisk citronsaft, æg, multisød sammen i en gryde. Varm op ved lav varme. Pisk det i 1-2 minutter. Kom nu smørret og proteinpulver i. Pisk det godt indtil det begynder at tykne (må ikke koge). Når det er tyknet, kommes det i en skål og stilles på køl til afkøling. 

Nu laves dejen. Smelt smørret. Kom nu smør, vand og mælk i en skål. Tilsæt gæret og opløs det (brugte røremaskine). Tilsæt nu multisød, proteinpulver og rør. Tilsæt nu melet lidt af gangen mens det røres godt sammen. 

Når dejen er æltet godt sammen (tilføj evt lidt mere mel hvis dejen er for klisteret) sættes det til hævning i ca 45 min. 

Lav kardemommecremen ved at blande becel let, kardemomme og Multisød i en skål. 

Tænd ovnen på 170 grader. 

Når dejen er hævet færdig deler du dejen i 2 lige store dele. 

Rul dejene ud i 2 lige store rektangler. 

Smør den ene halvdel af rektanglerne med 3/4 del lemoncurd og den anden halvdel med kardemommecreme. (Den ene rektangel skal ikke smøres med noget).

Kom den anden rektangel ovenpå den fyldte og tyk dem sammen i kanten. 

Nu skæres der 20 strimler på den lange led. 

Snur nu hver strimmel og lig på en beklædt bradepande. (10 på hver plade).

Pensl dem med et sammenpisket æg og bag dem i oven i ca 12-15 minutter (til de er gyldne).

Når de er bagt færdige kommes den sidste del af lemoncurd i citronsnurrerne. 

Server dem gerne lune 🤤🍋

image002 1 | Nordic Nutrient
image004 1 | Nordic Nutrient
image003 1 | Nordic Nutrient
Nordic Nutrient