Appelsinhud – også kaldet cellulite – er helt naturligt. Selvom det er helt almindeligt, så er det ingen hemmelighed, at mange kvinder er trætte af den bulede cellulite på huden. Men hvad gør man ved appelsinhud? Der en del midler, der kan tages i brug i kampen mod cellulite. Her på siden vil vi tage et kig på, hvad appelsinhud er, hvorfor man får det og tips og tricks til at undgå appelsinhuden eller mindske allerede eksisterende appelsinhud på kroppen.

Hvad er appelsinhud?

Appelsinhud er en fuldstændig naturlig og helt uskadelig hudtilstand, som er kendetegnet ved en bulet og ujævn hud. Cellulite kan minde om strukturen på en appelsinskal – deraf navnet. Både mænd og kvinder kan få appelsinhud, men det er oftest kvinder, der bliver ramt af det. Cellulite er helt almindeligt at have ved eksempelvis hofter, lår, balder og mave.

Hvorfor får man appelsinhud?

Kvinder får i langt højere grad appelsinhud end mænd, og det skyldes den højere fedtprocent og fordelingen af fedt på kvindekroppen. Faktisk har undersøgelser vist, at over 80% af alle kvinder har eller vil få cellulite i nogen grad.

Appelsinhud skyldes, at fedtcellerne under huden presser mod det øverste lag i huden. Med et øget pres på det øverste lag hud vil bindevævet, som hæfter huden til de underliggende muskler, søge nedad. Det er den proces, der resulterer i en bulet og ujævn hud.

Tips: kom af med appelsinhud

Som nævnt tidligere er der flere midler til at få appelsinhud væk eller mindske appelsinhuden på kroppen. Det skal siges, at det er næsten umuligt at fjerne appelsinhud helt, men tilstanden kan mindskes gennem forskellige midler. Her har vi samlet vores bedste tips mod cellulite, så du kan føle dig mere selvsikker i din hud. 

1. Indtag kollagen mod appelsinhud

Kollagen er meget populært at tage for både hud, hår og negle, og kollagen har også vist sig at være effektivt mod appelsinhuden. Kollagen er et naturligt protein, som blandt andet styrker vores hud og bindevæv og tilfører elasticitet. Kollagen producerer vi selv i huden, men med alderen falder produktionen af kollagen, hvilket er medvirkende til appelsinhud. Derfor er det en god idé at indtage et dagligt tilskud kollagen mod cellulite. Der findes både kollagenpulver mod appelsinhud og mange andre kollagentyper, så du kan vælge det produkt, der passer bedst til dig og dit behov. Husk at vælge hydrolyseret kollagen, så kroppen har de bedste forudsætninger for at optage det gavnlige kollagenprotein.

2. Træning mod appelsinhud

Træning er et rigtig godt middel mod appelsinhud, fordi du ved at træne regelmæssigt øger blodcirkulationen og forbrænder fedt – begge dele faktorer, der hjælper med at mindske appelsinhud. Fokusér gerne din træning mod de steder på kroppen, hvor din cellulite sidder.

3. Husk at drikke nok væske

Når det kommer til at mindske appelsinhud, så er det vigtigt at holde kroppen hydreret og fugtig. Væske er nødvendigt i den sammenhæng, så drik gerne de anbefalede 2 liter dagligt. Uden nok væske bliver huden svagere og tyndere, og når huden er dehydreret, så er risikoen for dannelse af appelsinhud større. Tag derfor for dig af vand og smagfulde drikkevarer, så hudens elasticitet forbedres.

4. Spis sundt og varieret for at mindske appelsinhud

Appelsinhud skyldes blandt andet fedtcellerne i området, så hvis du vil undgå appelsinhud, så skal der skrues ned for madvarer med et højt fedtindhold. Spiser du derimod mange fibre og fuldkornsprodukter, så kan du medvirke til at fjerne giftstofferne i kroppen.

Undgå også for meget salt, hvis du vil af med appelsinhuden. Store mængder salt medfører dehydrering og hævelser, som er med til at skabe cellulite.

Supplér gerne en sund og varieret kost med et dagligt indtag af vitaminer og mineraler.  

5. Tørbørstning stimulerer huden

Tørbørstning er en god måde at få gang i hudens lymfesystem på og fjerne ophobede giftstoffer i fedtlaget. Børst derfor den ramte hud med en tør børste dagligt for at få en simpel cellulite-behandling.

Bedre sundhed medfører mindre appelsinhud

Det er vigtigt at være opmærksom på, at man ikke kan fjerne appelsinhud fuldstændig, men det kan mindskes med flere midler. Mange af initiativerne mod appelsinhuden handler om at leve sundt med træning, sund mad og nok væske – og et dagligt kollagentilskud. Husk dog på, at man sagtens kan leve et sundt liv og stadig have cellulite, da næsten alle kvinder oplever appelsinhud i en vis grad.

Udvalgte kollagen produkter

MÆNGDERABAT
-27%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
-38%
MÆNGDERABAT
Nordic Nutrient